GRAVID VECKA 36

Och så har ytterligare en gravidvecka passerat och vi är nu en vecka närmre MÅLET! <3 Bara tanken på att hon snart bakats i 9 månader och är redo att möta världen är i sig för sjukt. Har aldrig varit med om att 9 månader någonsin tidigare gått så här fort NÅGON GÅNG I LIVET TIDIGARE?!??! Och snabbare lär det väl gå med henne på utsidan. Hursomhelst, längtan är iallafall stor!

Bebis status: 
Liten väger nu runt ca 2,6-2,8 kg och är runt 45-47 cm lång från huvud till fot. Bebisen växer fort och är snart uppe i den vikt den kommer att födas med. Här är det såklart individuellt på barn, men runt denna vikten antar jag är en “normal” kurva. Hon börjar nu bli helt klar, och redo för livet utanför. Hennes immunsystem har mognat tillräckligt och hon skyddar nu sig själv emot infektioner utanför livmodern.

Min status: 
Magen står nu som högsta punkt. Och om jag känner det? JO TACK. Hon är liksom uppe i revbenen och sparkar och andningen är sådär. Att sitta ner på en stol upprätt är sådär behagligt pga det känns som att hon trycks ihop o surar för det. Men allt efter det att dagarna går så sjunker magen nedåt. Hon ligger ju sedan ett par veckor med huvudet nedåt, men har ännu inte “kört fast”. Dvs att hon alltså fortfarande är rörlig och inte grottat sig så långt ner att hon är redo. Ny känsla denna veckan är trycket där bak, (alltså inte fifi) utan bak. Och detta antar jag är just för att hon grottar sig neråt? Ganska oskönt men som med allt annat, bara gilla läget! Annars är magen hård som jag vet inte vad och sammandragningarna när livmodern drar ihop sig är många. Har något som jag anar är förverkar (känns som mensvärk i nedre delen av magen) på natten, runt 04 efter kiss-pausen. Är vaken en stund, men somnar sedan förbi och vaknar utan någon känning. Även här anar jag att livmodern förbereder sig för förlossning. Hennes rörelser syns och känns väldigt tydligt från utsidan. Stooora, buffande rörelser, mindre sparkar. Rätt som det är så kommer det typ en armbåge och buktar ut i ena sidan och iblnad är högre sidan 10 cm högre än vänster. KNÄPPT ÄR VAD DET ÄR. Men magiskt och häftigt på alla vis!

Cravings: Apelsin eller äppeljuice! Färsk! Kan dra en flaska om jag fick!