GRAVID VECKA 38

Och så var även vecka 38 alldeles strax även den historia. Men fortfarande ingen bebis på utsidan för hon verkar trivas därinne i magen. Jag har ju alltid haft en känsla att hon ska komma i 38 alt 39 +. Sjukvård och förlossning räknar alltså bara fulla veckor, så om det i en förlossningsapp står att jag är i vecka 39 så räknas det enl sjukvården att jag är i vecka 38 + antal passerade dagar. Exempelvis 38+3 som betyder 38 veckor och 3 fulla dagar. Ni fattar. Så hon har fortfarande ett tag på sig att förbereda sig för ankomst innan mammsen hela tiden trott att hon ska kika ut. Pappan har sagt den 20:e feb hela tiden och jag den 18:e men vi får se vart vi landar.

Bebis status: 
Hon ska nu väga runt 3,20 kg och är runt 50 cm lång. Jag vägde 3,3 kg och var 49 cm lång, iofs tvilling men det ska bli kul att se vad den lilla loppan väger. Hursomhelst så beräknas min graviditet nu som fullgången! YEY! Hon ökar snabbt i vikt den sista tiden och alla organ är färdiga och hon är REDO att möta världen. Så nu är det bara vänta tills hon är redo och det vet ju bara hon!

Min status: 
Jag känner mig fortfarande lite annorlunda kontra bara ett par veckor tillbaka. Lite yrslig och illamående till och från men däremot så är jag inte alls lika trött längre och stickningarna i livmodern är borta! Jag längtar efter att kunna ligga på rygg eller på min vänstra sidan i sängen, då jag nu, from runt v. 20 bara kunnat ligga på höger sida. Hon har inte alls gillat när jag legat åt andra sidan. Lilla envisa unge! hehe.

Cravings: Smoothie bowls! Och äppeljuice!