ÄR HON FÖR VARM? FÖR KALL? – SÅ KLÄR JAG CLEO NÄR VI ÄR UTE MED VAGNEN

Det är många som skrivit till mig och undrar vad jag tar på Cleo när vi går ut på promenad med vagnen. Och jag kan säga att jag tycker det var lika svårt som er till en början. Rent generellt. Vad ska hon ha på sig när vi sover? När vi åker bil? På promenaden ute med runt 2 plusgrader?

Hon verkar trivas <3

Man tänker ju direkt att de absolut inte får frysa vilket dessvärre leder till att runt 90% av oss mammor/pappor klär våra ungar alldeles för varmt. (ord från min barnmorska!) Man ska alltså tänka att man ska klä våra bebisar lite så som vi hade klätt oss för att gå ut på en promenad. Jag hade hela första veckan på Cleo ett par bomulls-leggings och en body, sedan en tunnare overall (ej dunfodrad, mer mjuk och go) för att sedan bädda ner henne i sin varma åkpåse med en mössa och vantar. Det kändes bra, tyckte jag. Hon verkade gilla det.

Men när jag rådfrågade med min barnmorska så tyckte hon direkt att vi skulle ta bort overallen och ha en kofta på henne istället innan hon stoppades ner i sin åkpåse, dvs helt skippa overallen. I alf nu, när det ändå är ett par plusgrader ute. De ligger såpass vindskyddade i sin vagn med sufflett och skydd så de fryser väldigt sällan. Och hellre att de isåfall är lite svalare/kallare än för varma. Händer och fötter kan man inte känna en fair temp på för de är alltid lite kalla och blå/bleka. Känn med en hand/fingrar bak i nacken istället på din bebis istället så får du fram en rättvis kroppstemperatur. Och packa med en filt under vagnen ifall du är osäker.

Det här kitet har jag alltså liggandes i vagnen. Minus filten, från Stokke (den ligger under vagnen) annars är det favoriterna, en Sleep carrier och matchande åkpåse från Najell online hos Babyshop. Där i ligger hon både varm och skyddad.

Vi har en svart/svart Bugaboo Fox för er som undrat!